El formato habla
Iván Mcgill

Durant les quatre sessions del taller, ens acostarem a la vessant més experimental del còmic i explorarem eines gràfiques de representació per construir una publicació amb un format híbrid entre la cartografia i la narració gràfica.

Començarem amb una anàlisi del mitjà del còmic per veure com es fa servir la representació del temps, el ritme i l’espai així com les semblances amb el llenguatge arquitectònic.

Després d’aquesta introducció farem l’exercici de modelar conjuntament un espai comú amb massilla. Un mapa col·lectiu concebut des del joc a partir del qual haurem de desenvolupar les nostres històries i interpretacions per concloure amb una proposta de publicació híbrida. El punt de partida per crear un format mutant que estigui a mig camí entre el mapa, l’atles, el fanzine, la infografia, l’assaig gràfic… sota l’ampli paraigua del llenguatge del còmic.

 

Iván McGill és un dibuixant i artista visual nascut a Madrid (1997) que explora el còmic com a mitjà d’expressió. En les seves obres experimenta amb la narrativa per a esprémer tots els recursos disponibles de l’art seqüencial generant noves maneres de contar i així poder explicar conflictes del nostre dia a dia.

Ha publicat i autopublicat diferents fanzines i còmics al llarg dels anys i ha tingut l’oportunitat de mostrar la seva feina en nombrosos festivals europeus de còmic independent com Zine Fest (Berlín), Tenderete (València) i a vegades impartint tallers com en el GRAF (Barcelona) o participant en exposicions col·lectives com en el Festival de Còmic de Treviso (Venècia). Les seves històries han format part d’antologies com Forn de Calç, Autobullying, Kuš! (Letònia), o Highway to Trollville (Sputnikat Press, Moscou). Actualment organitza al costat de Pablo Saulo una publicació col·lectiva desenvolupada en el marc d’una residència expréss anomenada BUNKER24.

Del 3 al 6 de juliol — De dilluns a dijous, de 16 a 19h
150€
a partir de 18 anys

    Reserva ja la teva plaça
    Reserva ja la teva plaça omplint el següent formulari o enviant un mail a estiu@escolagossa.com